Vårt miljøløfte

20 000 par klatresko blir kastet hvert år, bare i Norge.

Det er 23 500 klatrere i Norge som er registrert i NKF og 190 registrerte klubber og klatresentre. Fra disse tallene har vi anslått at omtrent 20 000 par klatresko blir kastet hvert år bare i Norge.

Andelen avfall fra sko alene bidrar til å øke sportens karbonavtrykk betydelig. Ikke-resirkulerbar avfallsproduksjon er et problem forårsaket av oss mennesker generelt, som nå har eskalert til det punktet hvor det er blitt en miljøkrise. Det er ikke lenger mulig å ignorere skaden vårt forbruk har på planeten vår og alt som lever her, inkludert oss selv.

Ved å resåle klatreskoene dine, istedenfor å kaste dem, reduserer du den negative effekten du, samt hele klatremiljøet, har på planeten vår.

Vårt oppdrag er å gi deg et rimelig og pålitelig alternativ til å kjøpe nye klatresko når dine gamle slites ut. Klatreskoene dine kan omsåles mange ganger hvis de blir tatt godt vare på og ta deg med på mange flere eventyr.

Vi bestiller materialene våre fra Vibram, en produsent av fottøy som følger strenge etiske og miljøvennlige retningslinjer. Du kan lese mer om Vibrams bærekraftsmål her.

Alle reparasjoner av Arctic Soles utføres på vårt verksted i Lofoten. Prosessen utføres hovedsakelig for hånd og krever liten mengde elektrisk forbruk for å gjøre skoen ferdig. Gummiavfallet som oppstår ved fjerning av din gamle såle, samles separat og leveres til vårt lokale avfallshåndteringssenter for profesjonell resirkulering.
Alle skoene blir enten levert og hentet via vårt lokale dropbox-system, eller levert nasjonalt via eksisterende postruter. Dette er det mest effektive transportalternativet som er tilgjengelig i Norge i dag.

Vi bryr oss om miljøet og tror på ærlighet og åpenhet. Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss.